Politica de Confidentialitate

POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE

 
 
 
 

DIETAFLEX COACHING SRL te asigură că va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 (GDPR).

Prin prezenta, dorim să te informăm prin această Politică de prelucare a datelor cu caracter personal. 

Te informăm că prin acceptarea Politicii de Confidențialitate, ești de acord cu colectarea, prelucrarea și utilizarea datelor cu caracter personal de către S.C. DIETAFLEX COACHING S.R.L., denumită în cele ce urmează DIETAFLEX, luând în considerare legea privind protecția datelor/Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și următorii termeni și condiții. 

 

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către DIETAFLEX SRL, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.dietaflex.ro. Dacă dorești să navighezi anonim și nu dorești monitorizarea independentă a comportamentului tău de navigație de către noi și de furnizorii de servicii, trebuie să efectuezi setările corespunzătoare în browserul tău. Poți naviga, de exemplu, în modul “incognito” cu Google Chrome sau în modul “privat” cu Firefox. 

Puteți contacta responsabilul nostru pentru protecția datelor cu caracter personal la: info@dietaflex.ro 

Tu ai controlul datelor tale personale, motiv pentru care ai dreptul să refuzi colectarea, prelucrarea sau utilizarea datelor personale de către DIETAFLEX în conformitate cu legea privind protecția datelor, odată ce nu vei mai fi clientul nostru. Este necesar doar să trimiți un e-mail de refuz, la adresa mai sus menționată. Acest lucru va conduce automat la încetarea comunicărilor din partea noastră. Trebuie să știi că, prin refuzul tău, este posibil ca utilizarea site-ului DIETAFLEX.RO să nu mai fie posibilă din motive tehnice.

CINE SUNTEM?

Site-ul Dietaflex.ro, denumit în continuare „DIETAFLEX” , este deținut și administrat de

Numele Societății: S.C. DIETAFLEX COACHING S.R.L.
Adresa societății: Blvd Pandurilor nr. 1, sc. B, ap.10, Târgu Mureș, jud. Mureș, România 540506
Numar Registrul Comerțului: J26/958/15.06.2018
CUI: 39498360
Telefon: 0744695025
E-mail: info@dietaflex.ro

Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, sau de modul în care prelucrăm datele sau drepturile tale ne poți contacta pe info@dietaflex.ro

1) CE DATE COLECTĂM, CÂND, DE CE ȘI CUM COLECTĂM DATELE TALE?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău, email) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

DIETAFLEX colectează, procesează, stochează și dezvăluie diferite date cu caracter personal pentru a-ți putea livra serviciile comandate. Am detaliat mai jos în ce scopuri și în ce circumstanțe dezvăluim datele tale altor persoane. Pentru a fi transparenți și a te face să înțelegi într-un mod clar și ușor cum funcționează și cum se aplică aceste noi prevederi, vom folosi formularul din tabel.

1) Vizitezi site-ul DIETAFLEX.ro

În momentul în care accesezi site-ul nostru, dar fără să fii autentificat, DIETAFLEX colectează următoarele date cu caracter personal:

a)Informații despre dispozitiv: ID-ul dispozitivului, sistemul de operare și versiunea corespunzătoare sau alte identificatoare ale dispozitivului.

b)Date de conexiune: Ora, data și durata utilizării site-ului web, originea, adresa IP corespunzătoare și alte date de protocol. Aceste informații sunt colectate pentru a afișa site-ul web vizitat. Pentru a ne asigura că respectăm principiul de minimizare a datelor cu caracter personal, DIETAFLEX se limitează în a colecta doar datele care sunt absolut necesare.

2) Vizitezi site-ul DIETAFLEX.ro și efectuezi o comanda

Toate datele colectate sunt strict legate de scopuri bine definite.
Pentru a profita de toate beneficiile pe care le oferim, după înregistrare vei primi din partea noastră un e-mail de confirmare, precum și informări și chestionare ulterioare.

DIETAFLEX va colecta toate datele necesare procesării comenzilor, câmpuri ce sunt marcate ca fiind obligatorii. Fără aceste informații nu putem procesa comenzile tale. Toate celelalte informații care nu sunt indicate ca și câmpuri obligatorii sunt opționale. Dacă ne furnizezi aceste date cu caracter personal, în mod voluntar ne vei ajuta să ne îmbunătățim serviciile.

a)Date de acces: Adresa de e-mail, Parolă
Informații despre cont: Numele, prenumele și / sau adresa de e-mail.
b)Informații despre dispozitiv: ID-ul dispozitivului, sistemul de operare și versiunea corespunzătoare sau alte identificatoare ale dispozitivului.
c)Date de comunicare: Comentariile, evaluările sau feedback-ul, datele de comunicare (de exemplu, comunicarea prin e-mail).
d)Date de conexiune: Ora, data și durata utilizării site-ului web, originea, adresa IP corespunzătoare și alte date de protocol.
e)Informații despre comenzi: Istoricul comenzilor.
f)Alte informații: Datele pe care le primim în mod voluntar în timp ce utilizezi site-ul sau alte activități conexe, dar și din alte surse, cum ar fi social media sau alte baze de date (publice) (de exemplu, sondaje online pentru evaluarea calității serviciilor noastre, ID-ul de utilizator al altor platforme – Facebook, Google, etc.).

Prelucrăm și colectăm doar datele care ne sunt necesare pentru trimiterea planului de alimentație și efectuarea cumpărăturilor pe site-ul nostru dar și pentru îmbunătățirea experienței atunci când navighezi pe website-ul nostru: Nume și prenume, Adresă de email, Adresă de facturare, Telefon, Sex, Vârstă, Data nasterii, Imagini in anonimat privind compozitia corporala, Geo localizarea generală a dispozitivului de pe care navighezi,te autentifici

2) SCOPURI DEFINITE ȘI TEMEIUL JURIDIC

După cum te-am informat, colectăm datele tale personale numai atunci când este necesar, în scop legal și contractual.

a) În ce scop colectăm datele tale cu caracter personal?

Relația clienții: atunci când ne contactezi pentru a obține informații sau pentru a face o reclamație, stocăm informațiile pe care ni le furnizezi. De exemplu, motivul pentru care ne-ai contactat, care comandă nu te-a mulțumit etc. În funcție de motivul pentru care ne-ai contactat, datele personale pot varia. Categorii de date cu caracter personal: Date despre cont, date de acces, date de comunicare, alte informații.
Bază legală: Aceste informații sunt necesare pentru a ne îndeplini obligațiile legate de comanda ta și pentru îndeplinirea contractului. DIETAFLEX este interesat în a îți oferi cea mai bună experiență (interes legitim).

b) Relația privind procesul de primire comandă:

O dată ce comanda ta este confirmată, primești accesul la serviciile achiziționate.
Categorii de date cu caracter personal: Detalii privind comanda, nume și prenume, adresa de e-mail.
Bază legală: Pentru a îți permite accesul în platformă și, deci, pentru a onora comanda ta, avem nevoie de datele tale cu caracter personal (îndeplinirea contractului).

c) Pază și protecție cibernetică

Pentru a ne proteja serviciile, trebuie să colectăm date cu caracter personal care ne ajută să identificăm potențialii atacatori și astfel să prevenim riscurile. De asemenea, salvăm faptul că te-am informat despre politica de confidențialitate. În acest scop, menționăm în cont că ai primit informațiile corespunzătoare și că politica de confidențialitate a fost pusă la dispoziția ta. Categorii de date cu caracter personal: Date de conectare
Bază legală: Suntem obligați din punct de vedere legal să îți protejăm datele în mod corespunzător (respectarea obligațiilor legale) iar protejarea societății este în interesul nostru (interes legitim).

d) Procesare ulterioară bazată pe interesul nostru legitim

Pe lângă scopurile și bazele juridice menționate mai sus, procesăm și datele tale cu caracter personal din așa-numitul interes legitim. Un interes legitim este în special prelucrarea datelor cu caracter personal într-un grup de societăți, procese de securitate a rețelelor și a informațiilor sau activități de marketing direct. Folosim datele tale personale pentru a ne urmări interesele legitime, cu condiția ca drepturile și libertățile tale să fie respectate.
Interes legitim în scop:

1) De publicitate: DIETAFLEX va continua să îți trimită e-mailuri pentru a îți oferi reduceri și promoții, chestionare pentru a efectua sondaje de opinie și studii de piață în vederea îmbunătățirii serviciilor. Ai dreptul să refuzi prelucrarea ulterioară a datelor în scopuri publicitare cu ocazia fiecărui e-mail, sens în care te rugăm să îl contactezi pe responsabilul nostru pentru protecția datelor la adresa de e-mail menționată mai sus.
2) Marketing prin e-mail: DIETAFLEX va selecta informările în scop de marketing, astfel că la tine vor ajunge doar acele informări care se potrivesc cu preferințele tale. Ai dreptul să refuzi prelucrarea ulterioară a datelor în scopuri publicitare cu ocazia fiecărui e-mail, sens în care te rugăm să îl contactezi pe responsabilul nostru pentru protecția datelor la adresa de e-mail menționată mai sus.
3) Date de măsurare: Pentru a ne îmbunătăți serviciile și pentru a ne optimiza reclamele, vom colecta diferite date de măsurare.
4) Cesiune și achiziție, fuziune și achiziție, schimbare asociați: Te informăm că în situația în care va avea loc o cesiune, fuziune urmată de o achiziție totală sau parțială a părților sociale, DIETAFLEX va dezvălui informațiile tale cu caracter personal societății respective. DIETAFLEX, se va asigura că orice terț care va achiziționa total sau parțial societatea, va respecte reglementările legale privind protecția datelor cu caracter personal.
5) Alte informații: datele pe care le furnizezi în mod voluntar atunci când utilizezi site-ul nostru web, dar și informații din alte surse, cum ar fi social media sau alte baze de date (publice) (de exemplu, ID-ul de utilizator al altor platforme), vor fi colectate și prelucrate împreună cu datele solicitate de noi.

Când cumperi de la noi, îți vom cere să furnizezi informații, inclusiv numele, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de email, numărul de telefon, cardul de credit/detalii de plată și informații opționale despre cont, cum ar fi numele de utilizator și parola. Vom folosi aceste informații în mai multe scopuri, cum ar fi:

a)Îți trimitem informații despre contul tău și comanda ta

b)Îți răspundem la cereri, inclusiv la rambursări și reclamații

c)Procesăm plățile și prevenim fraudele

d)Îți inițializăm contul pentru magazinul nostru

e)Respectăm toate obligațiile legale pe care le avem, cum ar fi calcularea impozitelor (taxelor)

f)Îmbunătățim ofertele noastre pentru magazin

g)Îți trimitem mesaje de marketing, dacă alegi să le primești

Dacă creezi un cont, îți vom stoca numele, adresa, emailul și numărul de telefon, care vor fi folosite la finalizarea unor comenzi viitoare.

În general, stocăm informații despre tine atât timp cât avem nevoie de ele în scopurile pentru care le colectăm și le folosim, dar nu le mai păstrăm în continuare dacă nu suntem obligați din punct de vedere legal. De exemplu, vom stoca informațiile despre comenzi timp de 5 ani, în scopuri fiscale și contabile. Ele includ numele, adresa de email și adresele de facturare și de livrare. De asemenea, vom stoca comentarii sau recenzii, dacă alegi să le lași.

3)Drepturile tale

a)dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de DIETAFLEX , conform celor descrise în prezentul document;

b)dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea DIETAFLEX cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor;

c)dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către DIETAFLEX a datelor cu caracter personal inexacte / nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

d)dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

-acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

-în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

-în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

-în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

-în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

-datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale;

-dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

a)persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

b)prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

c)operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

-dreptul la portabilitatea datelor, respectiv dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către DIETAFLEX către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

-dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

a)în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al DIETAFLEX sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care DIETAFLEX poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

b)în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

-dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

-dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

4)Cât timp îți păstrăm datele

În general, ștergem datele după ce scopul a fost îndeplinit. Diferite reguli de ștergere se aplică în funcție de scopul procesării. Datele colectate sunt marcate cu o regulă de ștergere. Când perioada de păstrare este îndeplinită, datele stocate vor fi șterse în consecință. DIETAFLEX va șterge datele tale personale oricând dorești și imediat după ce ne-ai notificat sau după 2 ani de la îndeplinirea scopului. Dacă contul tău va fi inactiv timp de 2 (doi) ani, DIETAFLEX va șterge și contul.  Pe lângă regulile de ștergere definite de noi, există și alte perioade de păstrare legală pe care trebuie să o respectăm. De exemplu, datele fiscale trebuie păstrate pentru o perioadă de zece ani sau chiar mai mult în unele cazuri. Prin urmare, în ciuda solicitării de ștergere a datelor tale, este posibil să mai stocăm unele date stocate datorită reglementărilor legale. În acest caz, vom restricționa datele de la prelucrarea ulterioară.

5)DEZVĂLUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

DIETAFLEX nu furnizează datele tale unor terțe părți neautorizate. Cu toate acestea, ca parte a activității noastre, obținem serviciile furnizorilor selectați și le oferim un acces limitat și strict monitorizat la unele dintre datele noastre.
De exemplu, agenții externalizare de relații cu clienții sau programatori ar putea avea acces la informațiile tale pentru a putea efectua servicii pentru tine. Informațiile tale vor fi tratate ca fiind private și confidențiale de către furnizorii de astfel de servicii si nu sunt utilizate pentru niciun alt scop decât cele pentru care i-am autorizat. In scopuri de marketing, aceste companii pot utiliza cookie-uri și balize web pentru a măsura eficiența publicității. Orice informații pe care aceste părți le colectează prin intermediul cookie-urilor și balizelor web sunt complet anonime.

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, DIETAFLEX poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care ne sprijină  în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului: administrarea Site-ului;  menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui; Pentru transmiterea ofertelor către dumnevoastră; pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță;  Pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege; Atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc;

6)Unde îți trimitem datele

Datele cu caracter personal furnizatre către DIETAFLEX pot fi transferate în afara României. Toate aceste date vor fi transferate numai după acceptarea folosirii acestor date. Noi furnizăm legături către situri în afara siturilor noastre, precum şi către situri terţe. Aceste situri nu sunt controlate de noi şi noi nu ne vom asuma răspunderea pentru comportarea firmelor care sunt în legătură/asociate cu situl nostru. Înainte de a face cunoscute informaţiile dvs. personale pe orice alte situri vă sfătuim să parcurgeţi termenii şi condiţiile utilizării acelor situri precum şi specificaţiile lor de securitate.

7)Plăți

Acceptăm plăți prin intermediul procesatorului de plati Stripe. Când procesăm plățile, unele dintre datele tale vor fi transmise catre Stripe, inclusiv informațiile cerute pentru a procesa sau accepta plata, cum ar fi informații despre toate cumpărăturile și total facturare. Te rog vezi Politica de confidențialitate Stripe pentru mai multe detalii.

8)Politica de Cookies

Cookies sunt date pe care un sit web le transferă pe hard-disk-ul unei persoane în scopul de a le stoca. Cookies sunt standard industrial şi sunt folosite de cele mai multe situri, inclusiv de cele administrate de noi, usurând accesul permament al unui utilizator la un sit. Această tehnologie ne permite să adaptăm situl la nevoile dvs.

În ideea de a oferi un serviciu personalizat utilizatorilor nostri, DIETAFLEX poate folosi cookieuri pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor dvs. Spre exemplu, putem folosi cookieuri pentru a vă putea identifica şi pentru a vă putea furniza informaţii şi servicii bazate pe preferinţele pe care vi le-aţi exprimat în vizitele dvs. anterioare. De asemenea, reţele terţe de publicitate online pot folosi cookieuri pentru a putea adapta mesajele publicitare în funcţie de preferinţele dvs..

Cookieurile sunt fişiere de tip “.txt”, oferite browserului dvs. de un server web şi stocate apoi pe hard-discul computerului dvs.. Folosirea cookiesurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitaţi. Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookieuri. Daca însă preferaţi acest lucru, puteţi reseta browserul dvs. fie să vă anunţe ori de câte ori primiţi câte un cookie fie să refuze chiar acceptarea cookieurilor. Trebuie însa să aflaţi ca unele secţiuni ale siteului nostru nu vor putea fi vizualizate normal dacă aţi setat browserul dvs. să respingă cookieurile.

Trebuie de asemenea sa reţineţi că ori de câte ori dezvăluiţi în mod voluntar informaţii personale în mediul de comunicare online, că forumurile online, programul de e-mail, programul de FTP, grupurile de discuţii, serviciile de chat, informaţia dezvăluită de dvs. poate fi uşor colectată şi folosită de persoane neautorizate. Deşi DIETAFLEX face tot posibilul să protejeze informaţia dvs. personală, DIETAFLEX nu vă poate asigura sau garanta securitatea oricarei tip de informaţie pe care ni-l transmiteţi, astfel încât transmiterea informaţiei într-un mediu inadecvat se face pe propriul dvs. risc. Trebuie să întelegeţi de asemenea că sunteţi unicul responsabil pentru menţinerea secretului informaţiilor (parole, nume de utilizator, etc), legate de conturile pe care le-aţi dobândit ca urmare a folosirii serviciilor oferite de noi.

Mai multe detalii despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site vedeţi la politica de cookies

9)Probleme sau intrebari

Putem actualiza această politică de confidențialitate din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Site-ul www.dietaflex.ro. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această politică de confidențialitate.

Orice probleme legate de siturile noastre vor fi luate în serios şi vom încerca să le rezolvam. Pentru orice alte întrebari legate de politica noastră de securitate a datelor, sau dacă aveţi probleme sau reclamaţii, vă rugăm să ne contactaţi la info@dietaflex.ro

Vă rugăm să consultați această politică de confidențialitate periodic pentru orice modificări.